Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Ülnököket választottak a Megyeházán

A Debreceni Törvényszék és a Debreceni Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság ülnökeit a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat Közgyűlésének kellett megválasztania.

Az Országos Bírósági Hivatal elnökének határozata alapján a Debreceni Törvényszékre 12 ülnököt – melyből 9 főt a fiatalkorúak elleni büntetőeljárásban ítélkező tanácsba -, a Debreceni Közigazgatási és Munkaügyi Bírósághoz 11 fő ülnököt kellett választani. 

A megyei önkormányzathoz a betölthető helyekkel azonos számú jelölés érkezett, kivéve a fiatalkorúak büntetőügyeiben eljáró bíróságot. Ez esetben ugyanis eggyel kevesebb jelölés volt, a jelöltek közül pedig egy fő nem felelt meg az előírt végzettségi feltételeknek. 

Így a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat Közgyűlése az április 26-i ülésén 

– a Debreceni Törvényszékre bírósági ülnöknek 3 főt, 

– a Debreceni Törvényszékre a fiatalkorúak büntetőügyeiben eljáró ülnöknek 7 főt, 

– a Debreceni Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságra bírósági ülnöknek 11 főt választott meg. Megbízatásuk négy évre szól.

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: