Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Vietnámi delegáció érkezett a Megyeházára

Együttműködési megállapodást kötött a vietnámi Phu Yen tartomány Népi Bizottsága és a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat.

A 2019. április 5-én, Debrecenben létrejött megegyezés elsősorban a termálvízzel kapcsolatos fejlesztési együttműködésekre koncentrál. 


Ennek értelmében a felek a jövőben szoros együttműködésben népszerűsítik a meleg termálvizes fejlesztéseket, tapasztalatot cserélnek a termálturizmus népszerűsítésével kapcsolatban, közös projekteket kezdeményeznek a Magyarországon eredményesen használt technológiák alkalmazásával. Az együttműködés lehetőséget biztosít az egészségturizmusban rejlő gazdasági potenciál kiaknázásához, elősegíti a termálvizes üdülőhelyek üzleti kapcsolatainak létesítését, valamint segíti a vietnami fél által tervezett termálvíz kitermelést a környezet megóvása és a fenntarthatóság figyelembevételével. 

Az aláírt dokumentumban foglaltak részét képezhetik a két ország között már létrejött gazdasági együttműködési programnak, mely tavaly ősszel egészséggazdasági és oktatási területtel bővült.

Az együttműködési megállapodás a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés jóváhagyásával lép majd hatályba és öt évig érvényes. 


hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: