Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Álláskeresőkkel volt tele a sportcsarnok Berettyóújfaluban

A megyei napilap ezúttal itt tartotta állásbörzéjét. A Kabos Endre Városi Sportcsarnokban 25 kiállító több mint száz szakmában kínált munkalehetőségeket.

Boros Norbert főszerkesztő hangsúlyozta: első megyeszékhelyen kívüli állásbörzéjét örömmel hozta a lap Bihar fővárosába. A június 12-i rendezvényen a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzatot Pajna Zoltán elnök képviselte, aki beszédében utalt a Berettyóújfalui és a Derecskei járásban létrejött foglalkoztatási paktumra, melyben 760 millió forint forrás biztosított a munkáltatók támogatására. Kiemelte továbbá: cél az is, hogy lakóhelyhez közeli munkahelyek jöjjenek létre, hiszen a Derecskei járásban az emberek 48 %-a ingázik, de a Berettyóújfalui járásban is magas ez az arány, 26,5 %. Pajna Zoltán szerint mindebben nagy szerepet kap a szakképzés is, hiszen fontos, hogy már a képzés, oktatás területén legyen egyfajta felzárkóztatási program, mely versenyképes tudást eredményez. Hangsúlyozta továbbá, hogy a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat jelenleg is futó pályázatában több mint 3,4 milliárd forint értékű bölcsődefejlesztési program valósul meg, erre az önkormányzatok pályázhatnak. Nagyon fontos ugyanis, hogy a munkaerőpiacon kiszolgálják azokat, akik gyermeket vállalnak.

Pálfi Anikó, a járási hivatal vezetője köszöntőjében a munkanélküliek számának csökkenésére hívta fel a figyelmet: 2010-től napjainkig mintegy 40 százalékos csökkenés tapasztalható. Berettyóújfaluban jelenleg 6,8 százalékos az álláskeresők aránya.

Muraközi István polgármester pedig hozzátette: magas a munkanélküliségi ráta, ugyanakkor Biharban már jelen van a szakemberhiány. 

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: