Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Van miről beszélni Konyáron

A település egyre jobban fejlődik. Június 14-én korszerűsített orvosi rendelőt, valamint felújított Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálatot is átadtak.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) által a háziorvosi, fogorvosi rendelőnek, védőnői tanácsadónak helyt adó épület korszerűbb és szebb lett, a családsegítő és gyermekjóléti alapellátás minőségi feltételei javultak. 


Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke ünnepi beszédében úgy fogalmazott: az egyik legfontosabb a települések életében, hogy legyen jó orvos és megfelelő orvosi ellátás; Konyáron már mindkettő adott. Azt kívánta a jelenlévőknek, hogy betegként ne keressék fel sokszor a rendelőt, megelőzés szempontjából viszont használják ki a szűrési lehetőségeket és gyakran látogassanak el ide. 


Pajna Zoltán, a HBMÖ elnöke, Vig Szilárd polgármester, Dr. Vitányi István országgyűlési képviselő

Pajna Zoltán két új lehetőségre is felhívta a figyelmet. Egyrészt a bölcsődefejlesztési programra, melyre 3,4 milliárd forintot kapott a megye, másrészt a Modern Falvak Programra, melyre (a korábbi 4 milliárd forint mellé) újabb 1 milliárd forint áll majd rendelkezésre. Ez utóbbi esetében főként a települési belvízcsatornák rendbetételére lesz majd lehetőség. 

Az orvosi rendelő felújítására 43 millió, a családsegítő szolgálat fejlesztésére pedig 15 millió forint állt rendelkezésre. 


hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: