Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Berettyóújfaluban már egész évben árulhatják portékáikat a termelők

Július 18-án átadták a vásárcsarnokot.

A beruházás a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program által valósult meg, 70 millió forintból. A fejlesztésnek köszönhetően az árusok korszerű körülmények között, és egész éven kínálhatják termékeiket. Az épületben kisebb tárolókat, akadálymentes mosdókat is telepítettek, és ezentúl hűtött élelmiszerek árusítására is van lehetőség. A projekt során létrehoztak egy nyitottabb, csak felülről fedett részt is, így a vásáros-asztalos piaci árusítás is az időjárás viszontagságaitól védett, jobb körülmények között működhet tovább. A gazdaságos üzemeltetés érdekében a melegvíz előállítása a tetőre szerelt napkollektorok segítségével történik. Energiahatékonyság szempontjából az épület a “DD-korszerűt megközelítő” kategóriába sorolható. 

A vásárcsarnok elősegítheti a helyi gazdaság fejlődését, a foglalkoztatottság növelését, a népesség megtartását. A helyben megtermelt profit ugyanis helyi fejlesztéseket indít el. 

A Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzatot Bulcsu László alelnök képviselte az átadón. (fotók: berettyohir.hu)

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: