Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Átadták a Debreceni Nemzetközi Iskolát

Az intézmény alig egy év alatt, a Modern Városok Program 3,8 milliárd forintos támogatásával készült el.

A Debreceni Nemzetközi Iskolát péntek délután, ünnepélyes tanévnyitóval avatták fel Pallagon. Az eseményen Papp László polgármester azt mondta, a város az oktatást a jövőépítés szempontjából a legfontosabb területnek tekinti, éppen ezért 2016 és 2021 között az Új Főnix Terv keretében összesen 12 milliárd forintot fordít az oktatási, nevelési intézmények fejlesztésére, melyet a kormány további jelentős forrással egészített ki. Hozzátette továbbá: az iskola létrehozásával egyrészt az volt a cél, hogy Debrecen regionális vonzereje növekedjen, versenyképessége erősödjön, másrészt a város eddig is magas színvonalú oktatását tovább erősítve új lehetőségeket nyissanak a diákok számára.

Az új tanévben 56 kisdiák kezdi meg itt tanulmányait, és várhatóan a következő 5 évben felmenő rendszerben kialakul a teljes, 500 fős diáklétszám.

Az átadó ünnepségen Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés elnöke is jelen volt. 


(fotók: haon.hu)

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: