Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Hat virágkocsi a határon túlra is ellátogat

Közeleg az 50. Debreceni Virágkarnevál - hamarosan indul a nagyszabású, jubileumi programsorozat.

Ennek apropóján augusztus 12-én sajtótájékoztatót tartottak, ahol elhangzott egyebek az is, hogy Nagyvárad és Debrecen közös virágkocsija mellett, egy, a testvérmegyei kapcsolatokat megelevenítő kompozíció is helyet kap.

Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés elnöke elmondta: a két megyei önkormányzat már másodjára indít közös virágkocsit, ezáltal is kifejezve az évek óta tartó közös munkát. Hozzátette: tavaly a bor, idén pedig az életet jelképező kenyér adja a központi témát. A jövőt illetően pedig úgy fogalmazott: bízik abban, hogy a kulturális határok lebontása mellett gazdasági egység kialakítása is megvalósul.

Pásztor Sándor, a romániai Bihar Megyei Tanács elnöke pedig elmondta, hogy a debreceni rendezvényekkel párhuzamosan augusztus 15-től 22-ig programsorozatot szerveznek Nagyváradon és a bihari térségben. Ennek részeként hat virágkocsi ellátogat Nagyváradra is, augusztus 21-én. 


hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: