Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Klímaváltozás és öntözés

Ezek az idei, 28. Farmer Expo központi témái.

Az augusztus 15-i megnyitón az ünnepi beszédek fókuszában is a klímaváltozás mezőgazdaságot érintő kihívásainak hangsúlyozása állt. 

Nagy István agrárminiszter az innováció fontosságát emelte ki, ez ugyanis megkerülhetetlen az agráriumban. Mint mondta: muszáj kutatni, fejleszteni, új, feldolgozott termékeket előállítani. 

Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke a készülő megyei klímastratégiát is megemlítette, melynek fő célja a lakosság, a közintézményi és a vállalkozói kör érzékenyítése az éghajlatváltozással kapcsolatos kihívásokra. 


Papp László, Debrecen polgármestere pedig a hajdúhátsági vízgazdálkodási program, a Civaqua megvalósításáról beszélt. Hangsúlyozta, hogy azt a következő európai uniós fejlesztési ciklusban meg kell kezdeni, hiszen itt, a megyében is a termőterületek csak igen csekély mértékben öntözhetők.

Áder János köztársasági elnök videoüzenetben hívta fel a figyelmet a klímaváltozásra.

A megnyitón megszentelték az új kenyeret is. Szólláth Tibor, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei elnöke bejelentette: a hajdú-bihari gazdák 60 tonna gabonát ajánlottak fel a Magyarok Kenyere programhoz.

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: