Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

„Mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma”

Ezzel a címmel indított közös virágkocsit Hajdú-Bihar és a romániai Bihar megye az idei Debreceni Virágkarneválon.

A kompozíció a tavaly elindított gondolatot vitte tovább, melyben nagy hangsúlyt kapott a bor, nem véletlenül: az érmelléki a Hajdú-Biharhoz legközelebb eső borvidék, ezért is tartja a hagyomány ezt a térséget „Debrecen szőlőskertjének”.  Ezen történelmi régió közösségeinek összetartozását szimbolizálta a mostani virágkocsin megjelenő, életet jelképező kenyér is. Ahogy a bor, úgy a búza is megjelenik mindkét megye címerében, hiszen a búza a Himnuszban „ért kalász”, a magyarságra áradó isteni áldás. 

Az alkotáson a régi, hagyományos családmodell volt látható, a szülők, a gyerekek, és a bölcs öreg jelent meg, akiknek egy angyal nyújtotta át az életet jelképező kenyeret. 

Hajdú-Bihar és Bihar megye vezetőinek célja a jó kapcsolat továbberősítése, és újabb gyümölcsöző együttműködések megvalósítása a jövőben.

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: