Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

A mese mára valósággá vált

Így fogalmazott Szegi Emma, Kaba polgármestere az amerikai Conagen cégcsoport magyarországi fejlesztésével kapcsolatban.

A beruházásról tartott szeptember 11-i sajtótájékoztatón Steven Chen alapító-elnök elmondta: az egykori Agroferm üzem területén 15 milliárd forintból építenek új gyárat. A vállalat élelmiszeripari és kozmetikai termékekhez gyárt GMO-mentes összetevőket, íz-, valamint illat- és adalékanyagokat a legkorszerűbb biotechnológiával. 

Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés elnöke és Szegi Emma, Kaba polgármestere egyaránt azt hangsúlyozta: a cukorgyár 2006-os bezárása és az Evonik Agroferm Zrt. termelésének tavalyi felfüggesztése óta a mostani a legnagyobb fejlesztés a térségben. Valós kitörési lehetőséget jelent, hiszen a vállalkozás nemcsak a termelésének egy részét kívánja idetelepíteni és innen ellátni az EU piacot, hanem egy kutatás-fejlesztési részleget is kialakít. 


Az új üzem 250 dolgozónak, köztük számos kutatónak biztosít majd munkát. A termelést várhatóan egy éven belül elindítják. 

A cég tervezett éves árbevétele teljes termelési kapacitásnál: 500 millió EUR.

A Conagen nevesebb partnerei: BASF, Coca-Cola, KraftHeinz, Danone, Harvard, MIT, Caltech, Technical University of Munich.

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: