Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Példaértékű fejlesztést valósított meg egy berettyóújfalui vállalkozás

Az Express Hűtéstechnikai Kft. technológiai fejlődést eredményező beruházását 2023. január 27-én adták át.

A mintegy 300 millió forintos fejlesztésre a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Pluszból (GINOP PLUSZ), valamint hazai központi költségvetésből csaknem 210 millió forintos támogatás kapott a cég. A beruházás során bővítették a már meglévő raktárépületet, napkollektorokat szereltek fel, eszközöket és gépeket (targonca, áramfejlesztő stb.) szereztek be, valamint fejlesztették az informatikai hátteret is.

Az eseményen Pajna Zoltán, Hajdú-Bihar Vármegye Önkormányzatának elnöke példaértékűnek nevezte a vállalkozás eddig munkáját, majd a jelenlévő vállalkozók számára röviden ismertette a GINOP PLUSZ várható prioritásait. Elmondta, hogy a kormány a 2021-2027-es időszakban több, mint 14 ezer vállalkozást szeretne támogatni, ez a magánberuházásokkal együtt több, mint 610 milliárd forint támogatási összeget jelent majd. Hozzátette, kiemelt terület lesz a például a kutatásfejlesztés és az innováció, de működni fog az Ifjúsági Garancia Program is.

Muraközi István, Berettyóújfalu polgármestere elismerő szavakkal illette a céget és örömét fejezte ki, hogy ilyen és ehhez hasonló vállalkozások működnek a városban. Hangsúlyozta, rendkívül jó a kapcsolat a városvezetés és a cégek között, ami látszik a település fejlődésén is.

Tóth László cégvezető bemutatta a vállalkozás történetét, eddig sikereit és nehézségeit, majd köszönetet mondott kollégáinak és mindenkinek, aki részt vett a fejlesztések megvalósításában.

További fotók a Galériában találhatók.

 

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények post_categories: Hírek
Megosztás: