Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

TOP-5.1.1.-15-HB1-2016-00001

Kedvezményezett neve: Hajdú-Bihar Vármegye Önkormányzata
Projekt címe, azonosító száma: „Hajdú-Bihar Megyei foglalkoztatási megállapodás, foglalkoztatási – gazdaságfejlesztési együttműködés” (TOP-5.1.1.-15-HB1-2016-00001)
A szerződött támogatás összege: 2,235 Mrd Ft
A támogatás mértéke (%-ban): 100 %
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2023. október 31.

Projekt tartalma:
A Hajdú-Bihar Vármegye Önkormányzata a Hajdú-Bihar Vármegyei Kormányhivatallal, a Hajdú-Bihar Vármegyei Önkormányzati Hivatallal és a Hajdú-Bihar Vármegyei Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft.-vel konzorciumi partnerségben valósítja meg a vármegyei foglalkoztatási Paktum kialakítását célzó pályázatát.
A pályázat egyik célja, hogy a projektet megvalósító konzorciumi tagok együttműködésével, közös munkájuk eredményeként, az egész vármegyére kiterjedően olyan gazdaság- és foglalkoztatás fejlesztési partnerség (Paktum) jöjjön létre, melynek tagjai szakmai hozzáértésükkel, aktív részvételükkel folyamatos szakmai tanácsadói tevékenységet folytassanak.

1. Általános projekt információk
Az együttműködést létrehozó és megvalósító feleknek általános célja a munkaerő-piaci helyzet javítása; gazdaságfejlesztés; oktatás és képzés eredményességének javítása; partnerségi együttműködések fejlesztése.
A vármegyei szintű foglalkoztatási együttműködés (Paktum) a vármegye egészére kiterjedő célokkal és tevékenységekkel működik, ugyanakkor ösztönzi, előkészíti, segíti a helyi foglalkoztatási és gazdaságfejlesztési kezdeményezéseket. Ernyőszervezeti feladatokat lát el, és biztosítja a vármegyei szintű koordinációt, monitoring tevékenységet végez a helyi Paktumok vonatkozásában.
Kiemelt cél, hogy a vármegyében elő emberek képzettségi szintje, foglalkoztathatósága javuljon; a vármegye népességmegtartó ereje növekedjen és más régiókban élő polgárok számára is olyan vonzó élettérré váljon, mely munkahelyeket, megfelelő lakóhelyet és életkörülményeket biztosít. Ezáltal javul a vármegyében lévő vállalkozások termelékenysége, hatékonysága, foglalkoztatási képessége. Ezen célok megvalósítását segíti a vármegyei Paktumiroda.

2. Paktumiroda
A területi foglalkoztatási Paktumiroda sikeres működésének egyik alapfeltétele a megfelelő felkészültségű és a partnerek bizalmát élvező menedzsmentszervezet működtetése.
A vármegyei Paktumiroda feladatai a folyamatos kapcsolat- és partnerségi viszony fenntartása a vármegyei vállalkozókkal. Tájékoztatás a projekt finanszírozásában nyújtott munkaerő-piaci szolgáltatásokról, a projekt keretei között elérhető, az elhelyezkedést, a foglalkoztatást elősegítő képzéseken történő részvételt biztosító támogatásokról az érdeklődő vállalkozások és potenciális munkavállalók részére.
Továbbá részt vesz a munkaadói igényekhez igazodó képzési rendszer kialakításához szükséges igényfelmerő tevékenységekben és a vármegyei befektetés-ösztönzés megvalósításával összefüggő feladatok elvégzésében. A vállalkozások tájékoztatást kaphatnak a pályázat keretein belül nyújtandó bér- és járulék, valamint a foglalkoztatást elősegítő képzésben történő támogatásról.

A Hajdú-Bihar Vármegyei Paktumiroda a Hajdú-Bihar Vármegye Önkormányzatának is otthont adó Vármegyeháza épületében (4024 Debrecen, Piac u. 54. fszt.) működik.

A Paktumiroda munkatársa:

 Szabó Marianna
E-mail: szabo.marianna@hbmo.hu
Tel: +36 52/507-528
Mobil: +36 20/262-2986

3. Szakmai dokumentumok:

HBM_Megvalósíthatósági_Tanulmánya

HBM Foglalkoztatási Stratégiája 2017-2023

HBM foglalkoztatási stratégiájának akcióterve

4. Foglalkoztatási Paktum weboldal:

http://hbmpaktum.hu/

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: 2014-2020 európai uniós fejlesztési ciklus forrásaiból nyertes pályázataink
Megosztás: