Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Megtartotta májusi ülését a vármegyei közgyűlés

Szó volt egyebek mellett a katasztrófavédelmi igazgatóság munkájáról, valamint a TOP végrehajtásáról is.

Elfogadta a testület a Hajdú-Bihar Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a 2022. évi tevékenységéről szóló tájékoztatóját. Pintér Antal Tamás, tű. ezredes, igazgató, tanácsos beszámolójában hangsúlyozta, hogy munkájukat tavaly is az ügyfélközpontúság, a széleskörű előzetes tervegyeztetések és a konzultációs lehetőségek, valamint a hatósági és szakhatósági tevékenységek, az eljárások szakszerű lefolytatása jellemezte. Továbbá a nemzetgazdasági szempontból kiemelt fejlesztések megvalósulását a kiegyensúlyozott, tudatosan tervezett hatósági munka biztosította. Elmondta, hogy az elmúlt évben is kiemelt figyelmet fordítottak az önkéntes tűzoltó egyesületekre, melyek feladatvállalása folyamatosan nő. A tájékoztató kitért továbbá arra is, hogy az orosz-ukrán háború nem tervezett feladatokat generált, hiszen az Ukrajnából hazánkba menekültek ellátását és elszállásolását is koordinálniuk kellett.

Megszavazták a képviselők Hajdú-Bihar Vármegye Önkormányzata 2014-2020 időszakra vonatkozó Integrált Területi Programjának végrehajtásáról szóló tájékoztatót is. Pajna Zoltán elnök ehhez kapcsolódóan kiemelte, hogy a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban 66 milliárd forint értékű támogatás érkezett, amihez később 4 milliárd forint értékű többletforrást sikerült még a települések számára igényelni, így összességében mintegy 70 milliárd forint értékű fejlesztési forrást tud a vármegye az elmúlt időszakra vonatkozóan felmutatni.

Tárgyalta a közgyűlés még egyebek mellett a vármegye önkormányzata 2023. évi költségvetési rendeletének módosítását, valamint a Hajdú-Bihar Vármegyei Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. 2022. évi számviteli beszámolóját is. Minden határozati javaslatot elfogadott a testület.

További részletek:

https://hbmo.hu/portal/2023/05/kozgyules-2023-majus-26-ai-ulese/

Pintér Antal Tamás, tű. ezredes, igazgató, tanácsos

Bulcsu László alelnök, Tasi Sándor alelnök, Pajna Zoltán elnök, Dr. Dobi Csaba jegyző

 

 

 

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények post_categories: Hírek
Megosztás: