Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Számos gyerekprogram, időseknek szóló rendezvény és ünnepi műsor is szerepelt programpalettánkon az elmúlt héten

Folytatódott "A hajdú hagyományok nyomában" programsorozat.

Hajdú-Bihar Vármegye Önkormányzata “A hajdú hagyományok nyomában” projektje keretében identitáserősítő, közösségformáló programokat szervez vármegyeszerte.

Október 16-22. között hat gyerekprogramon, négy idősek napi programon, egy családi napon, egy ünnepi megemlékezésen, valamint egy néptánc előadáson vehettek részt a hajdú-bihari lakosok.

Szentpéterszegen és Álmosdon Bóbita és Bendegúz zenés gyerekkoncertjét láthatták a legkisebbek, az iskolásoknak pedig folytattuk természetpedagógiai előadás-sorozatunkat. Nádudvaron, Nagyhegyesen, Polgáron és Furtán az “Ősz – Lombhullás, költöző madarak, jeles napok” címmel láthattak előadást a diákok Varga Edit természetpedagógus közreműködésével. A foglalkozás célja az egymás és a természet iránti felelősségérzet erősítése, valamint vármegyénk természeti értékeinek megismertetése.

Az időseket Bakonszegen Liszter Sándor és a Vadrózsák formáció szórakoztatta, Derecskén operett-előadást láthatott a közönség debreceni színművészek közreműködésével, Tetétlenen Dancs Annamari operett műsorát, Sárrétudvariban pedig Kökény Attila koncertjét láthatták, hallhatták a nyugdíjasok.

Hajdúszováton családi nap keretében kínáltunk változatos programokat, Balmazújvárosban a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes színvonalas műsorát láthatta a közönség, Derecskén pedig a Szent Mihály Szekere Vándorszínház művészeinek “1956. nemzetünk legtisztább áldozása” című ünnepi műsorral megemlékeztünk az 1956-os forradalom és szabadságharcról.

Álmosd

 

Nádudvar

 

Nagyhegyes

 

Polgár

 

Furta

 

Bakonszeg

 

Derecske

Derecske – Tasi Sándor alelnök Rácz Anikó polgármesternek, valamint a helyi civil szervezeteknek a vármegye önkormányzata által megjelentetett kiadványokból álló könyvcsomagot nyújtott át.

 

Tetétlen

 

Tetétlen – Pajna Zoltán elnök köszöntötte a megjelenteket.

 

Hajdúszovát

 

Balmazújváros

Balmazújváros – Tiba István országgyűlési képviselő és Pajna Zoltán elnök mondott köszöntőt.

 

 

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények post_categories: Hírek
Megosztás: