Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Összetett beruházás indul Hajdúnánáson

(Szólláth Tibor polgármester, Nagyné Legény Ildikó alpolgármester, Pajna Zoltán vármegyei elnök) Fejlesztik a csapadékvíz-elvezető rendszert és a Hősök Ligete is megújul.

A korszerűsítésre a vármegye önkormányzata által koordinált Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz kiírásán nyert 300 millió forint uniós támogatást a város önkormányzata. Az összegből Hajdúnánás kék és zöld infrastruktúrális fejlesztése valósul meg. Ennek keretében fejlesztik a város csapadékvíz-elvezető rendszerét, melynek köszönhetően csökken a belvíz-veszélyeztetettség a településen. Továbbá megtörténik a Hősök Ligetének rekonstrukciója és rekreációs fejlesztése is, melynek során egyebek mellett parkosítás, növénytelepítés és fásítás, a meglévő játszótér további elemekkel történő fejlesztése, új szabadtéri sportlétesítmények kialakítása, a tó vízszintmedrének karbantartása, a közlekedési felületek és a közvilágítás fejlesztése is megvalósul. 

A projekt nyitórendezvényét május 26-án tartották, ahol a vármegye önkormányzata képviseletében Pajna Zoltán elnök mondott beszédet. 

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények post_categories: Hírek
Megosztás: