Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

A Hargita Nemzeti Székely Népi Együttessel ünnepelt Hajdúnánás

Idén is megrendezték a Székely Befogadás Emléknapját.

A város minden évben igyekszik az ősök szeretetének és önzetlenségének emlékezetét méltó módon ápolni és tevékeny módon őrizni, így rendszeresen megemlékezik az első világháború idején átmenetileg a településen otthonra lelt székelyekről. Hajdúnánás 3200 főt fogadott be akkor. A szeptember 10-én rendezett emléknapon a 2017-ben felavatott, Csíkszereda által adományozott székely kapu és a Trianoni emlékmű előtt főhajtással és koszorúzással emlékeztek a közös múltra és az összetartozásra. Az ünnepi műsort a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes adta, mely visszatérő vendégként ezúttal a Katica, az örökké síró királykisasszony című mesejátékot mutatta be a közönségnek.

Az eseményen a vármegye önkormányzata nevében Tasi Sándor alelnök mondott köszöntőt és helyezte el a megemlékezés virágait. 

Szólláth Tibor polgármester

Tasi Sándor

(fotók: FB – Szólláth Tibor)
hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények post_categories: Hírek
Megosztás: