Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Új bölcsi lesz Hajdúszováton

A meglévő 16 férőhelyes mini bölcsőde már kevésnek bizonyult.

A településen hamarosan további 28 kisgyermek elhelyezése lesz biztosított. Az önkormányzat összesen 420 millió forint támogatást nyert Magyarország Helyreállítási és Ellenállóképességi Tervének (RRF felhívás) keretében, melyből csaknem 90 millió forint hazai költségvetésből biztosított. Az összegből egy 28 férőhelyes, 2 csoportszobás bölcsődét építenek az Ady Endre utcán, melynek alapkövét október 11-én tették le. A nyitórendezvényen Váradi Jenő polgármester ismertette a beruházás részleteit, majd Pajna Zoltán, Hajdú-Bihar Vármegye Önkormányzatának elnöke köszöntötte a megjelenteket. Elmondta egyebek mellett, hogy a szervezet által koordinált Terület- és Településfejlesztési Operatív Program, valamint annak folytatása, a TOP Plusz program keretében a vármegyében összesen 34 településen, 6,3 milliárd forint értékben valósult/valósul meg bölcsődei fejlesztés. 

Az ilyen beruházások hozzájárulnak ahhoz, hogy csökkenjenek az országban lévő területi egyenlőtlenségek és egységes, magas színvonalon biztosított bölcsődei nevelés, gondozás valósuljon meg.

Váradi Jenő

 

Pajna Zoltán

 

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények post_categories: Hírek
Megosztás: