Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Komádiban kézműves vásárt és vadásznapot tartottak

Derecske és Biharkeresztes után 2016. május 14-én Komádi adott otthont a vásárnak, amely idén harmadik alkalommal került megrendezésre megyénkben. A Hajdú-Bihar megyei Önkormányzat, valamint tucatnyi, magyarországi és határon túli település részvételével alakult meg 2016-ban az a Vásárszövetség, amelynek távlati célja nem csak a helyi termékek bemutatása, védelme, hanem azok eladhatóvá tétele is.

Ennek egyik módja, hogy olyan közönségcsalogató, színvonalas vásárokat tartanak a térségben, amelyek méltó ellenpólusát képezik a multinacionális cégek árukínálatának bizonyos kategóriákban. Hétköznapi használati termékek és dísztárgyak, egészséges, háztáji jellegű élelmiszerek, illetve esetenként terménynövények, és haszonállatok találhatók ezeken a rendezvényeken, amelyeken kísérőprogramok teszik még színesebbé a vásári forgatagot. A HBMÖ Facebook oldalán található több fotó: Vincze Tamástól.

Komádiban Tóth Ferenc polgármester mondott köszöntőt. A rendezvény védnöke volt Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar megyei Önkormányzat elnöke, Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, Jámbor László, az Országos Magyar Vadászkamara elnöke, valamint Vitányi István, a térség országgyűlési képviselője. Mellettük, mint szűkebb hazájára tekinthetett Komádira Bulcsu László, a megyei önkormányzat alelnöke, aki méltán lehetett büszke a hangulatos egész napos rendezvényre.

Már kora reggel horgászversennyel indult a nap, amelyet a hivatalos megnyitók után különböző vadászati témájú, illetve vadászkutya bemutatók követtek. A jó ebédhez a népzene kiváló művelője, a Bakator zenekar adta a hozzávaló nótát, délután pedig a vadételek zsűrije hirdetett eredményt a zamatos gasztronómiai kompozíciók között. A Valcer Tánciskola Komádi csoportjának tagjai is bemutatták tudásukat, akárcsak az íjászverseny résztvevői. A könnyűzene kedvelői pedig a Balkan Fanatik, majd az Orion együttes dallamaira kapcsolódhattak ki.











hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: