Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Rugalmasabb, élhetőbb, okosabb vármegye – nemzetközi együttműködések segítik a fejlesztéseket

Az elmúlt évek számos sikeres együttműködését követően új témákban is folytatódik Hajdú-Bihar Vármegye Önkormányzatának nemzetközi munkája. A 2023-ban indult új partnerségek a vármegye területfejlesztési programjában meghatározott prioritások mentén, egy-egy témára fókuszálva keresnek itthon is alkalmazható jó példákat, szakmai megoldásokat. A partnerintézmények Európa minden égtáját képviselik, lehetővé téve egy valóban széles körű szakmai együttműködést. Az előző évek gyakorlatához hasonlóan ezek az együttműködések is jelentős mértékben építenek a vármegyei szakmai-szakértői csoportok munkájára, tapasztalataira és ötleteire, hiszen segítségükkel azonosíthatók be azon vármegyei példák, melyek megosztásra és bemutatásra kerülnek a nemzetközi színtéren.

A projektek megvalósítása 2023-ban indult, az összecsiszolódás rövid időszakát követően pedig elkezdődött a szakmai munka, melynek eredményeként minden témában új lehetőségek segíthetik a vidéki térségeink fejlődését, közösségeink jólétének és jól-létének erősítését.

Minden témában elkezdődött a vármegyei szakértői csoportok munkája, és több nemzetközi tanulmányút is megrendezésre került.

A munka előrehaladásával, az elkészült anyagokkal, a tervezett és lezajlott rendezvényekkel kapcsolatos információk naprakészen elérhetők honlapunk “Nemzetközi együttműködések” menüpontja alatt, a projektek saját információs oldalain keresztül.

A munka során felölelt témák a következők:

Nemzetközi munkánk híreit az egyes projektek “Hírek, események” menüpontjában találják, melyek közül íme néhány összefoglaló:

Amennyiben bármely nemzetközi együttműködésünkkel kapcsolatban kérdése merül fel, keresse a Nemzetközi Csoport munkatársait!

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Egyéb kategória
Megosztás: